Seznam koření, která momentálně nabízíme

Tato koření se vyznačují mimořádnou kvalitou a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. 

                         

Adžika - kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, na dušená a pečená masa,grilování kuřat a do masových  směsí
Badyán - čínská kuchyně, pokrmy z hovězího masa, dušené ryby, také do perníků a likérů
Bazalka - italská kuchyně - pizza, špagety, saláty. Vhodná do fazolí a omáček.
Bruschetta - Použití: opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Složení: rajčatové vločky, paprika, česnek, bazalka, oregáno, mořská sůl
Bylinková sůl - mírně ostrá sůl do polévek, pomazánek, salátů, na maso, k posypání 
obložených chlebů
Bylinkové máslo - k dochucení majonézy, másla, polévek a omáček
Bylinky do polévky - do polévek, salátů a omáček, též pod svíčkovou
Čína Wu-fen - na dušená masa, drůbež, v asijské kuchyni do omáček
Čubrica - bulharské koření do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek
Garam Masala - do indických jídel, s koriandrem a citrónem, vhodný i na mořské ryby
Grilovací byliny - vhodné pro všechny druhy grilovaných mas, drůbeže a ryb. Neobsahuje sůl ani chuťové regulátory.
Kardamom celý - zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy.
Karí indické - aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Složení: koriandr, kurkuma, chilli, bobkový list, pískavice semeno, hořčice semeno, hrachová mouka, citrónová kůra, česnek, sůl.
Karí Madras - pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb
Kari thajské - ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Složení: paprika, kurkuma, koriandr, hořčice semeno, chilli, pískavice semeno, sůl, česnek.
Koriandr - indická a čínská kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby
Kurkuma mletá - má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Uživá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do žluta.
Kuře Nero (se solí) - na pečenou a grilovanou drůbež
Muškátový oříšek - do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú
Na špagety - cibule, paprika, rajčatový prášek, oregano, bazalka, petržel, česnek
Peperoncino - na těstoviny, omáčky. Složení: česnek, chilli, petržel.
Pepř bílý celý - Pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky.
Pepř citronový - dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám
Pepř pařížský 
Pepř růžový celý - vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný
Pepř zelený celý - Velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa.
Pikantní byliny
Piri-piri - pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Složení: chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, mořská sůl, kerblík.
Provensálské koření - do salátů, na drůbež, do omáček
Rozmarýn - pečená drůbež, ryby, rajská omáčka a polévka, vepřová pečeně.
Římský kmín celý - - mexická, indická a arabská kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá.
Skořice ceylonská celá - do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská.
Směs pepřů - ideální do mlýnků na pepř, osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy
Virginia koření (se solí) - pikantní chuť, na grilovaná a pečená masa
Zázvor loupaný - pečená drůbež, asijská kuchyně, luštěninové a rybí polévky; před použitím je možné zázvor namočit asi na 2 hodiny ve vodě a pak nasekat na kousky.